• Helsen Verzekeringskantoor NV
  • Aveve Geudens NV
  • KBC Bank
  • Immopoint Kempen

Reglement


1. De minimumleeftijd van de leden bedraagt 12 jaar.

2. Vanaf 1 september 2017 geldt het lidgeld voor het seizoen 2018: Eerste persoon van het gezin betaalt 30 euro VWB verzekering + 25 euro lidgeld voor de club.  Andere gezinsleden betalen enkel 25 euro lidgeld voor de club. Leden die reeds via een andere club bij VWB verzekerd zijn, hoeven geen VWB verzekering meer te betalen.

3. Nieuwe leden kunnen volgende kleding pakketten aanschaffen:
- 6 stuks: 2 t-shirts, 2 korte broeken, een lange broek en een vest met lange mouw
Kostprijs bedraagt 300 euro, waarvan 100 euro waarborg.
- 4 stuks: t-shirt, korte broek, lange broek en een vest met lange mouw
Kostprijs bedraagt 201 euro, waarvan 67 euro waarborg.
De waarborg kan terug verdiend worden door 15 ritten gereden te hebben in 2018.  De waarborg wordt overgeschreven in de loop van november.
Nieuwe kledij kan besteld worden bij de kledijverantwoordeijke: Ann Dierckx.

4. Al onze uitstappen (ook deze voor en na het seizoen) gebeuren in onze clubkledij, welke ook in de originele toestand dient te blijven.

5. Ongevallen moeten altijd onmiddellijk gemeld worden aan het bestuur. Bij een ongeval met lichamelijk letsel blijft de volledige groep ter plaatse tot de politie de nodige vaststellingen heeft gedaan.

6. Het verkeersreglement moet altijd nageleefd worden.

7. Elk lid ondertekent een verklaring waarbij hij aangeeft het reglement te zullen respecteren en zelf elk persoonlijk risico op zich zal nemen.  Men kan in geen geval de club, het bestuur of de leden aansprakelijk stellen.

8. Het fietsseizoen start begin maart en eindigt eind oktober.

9. De uitstappen vertrekken op het plein tussen Cafe De Pit en de ondergrondse parking en eindigen in Cafe De Pit.

10. Elk lid zorgt voor een fiets die volledig in orde is, en heeft 2 reservebanden bij.

11. Er gelden volgende maximumsnelheden: A-groep 32 km/u, T-groep 30 km/u, B-groep 28 km/u, C-groep 22 km/u en D-groep 18 km/u.

12. Voor de A-, T- en B groep is de fietshelm verplicht

13.  Respecteer de natuur, we laten geen afval achter op de rustplaatsen of op de weg.

14. Bij pauzes of in het clublokaal betaalt iedereen zijn eigen drank.

15. Verzekering via VWB is geldig voor leden en hun inwonende gezinsleden.  Bij verandering van gezinssamenstelling zal de clubverantwoordelijke op de hoogte gebracht worden.  Meer info ivm verzekering is terug te vinden op de website van de Vlaamse Wielrijdersbond:  www.VWB.be.  

16. Bij vervoer van fietsen of toebehoren kan het bestuur of de club nooit aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging aan fiets en of toebehoren, ook niet bij een eventueel ongeval.

17. Om de goede werking van de Wielertoeristen Kasterlee te kunnen waarborgen dienen deze regels strikt nageleefd te worden.

 

Diverse: 
Vanaf april tot einde september zijn er op woensdagavond voor de A groep uitstappen van ±75 km tegen een snelheid van 32km/u, voor de B groep ±65 km met een max van 29 km/u.  

Het ganse jaar zijn er elke donderdag ritten die vertrekken om 9u voor ongeveer 150 km.  Vanaf december tot einde februari vertrek om 9.30u voor 120 km met een snelheid van 28 km/u.
Ook in de maanden na en voor het seizoen worden er ritten gereden.  Voor A- en B groep; zaterdag vertrek om 13u, zondag vertrek om 9u.  Voor C- en D groep zondag met vertrek om 9.30u voor ongeveer 30 km.
In december en januari zijn er winterwandelingen.
Voor geinteresseerden voor de MTB toertochten: tijdens de wintermaanden samenkomst achter het gemeentehuis volgens afspraak.  Meer info bij Jan Hoskens.

Registratie van gereden kilometers:
- enkel voor geplande ritten in clubverband volgens kalender of met speciale vermelding
- enkel voor leden die aanwezig zijn bij de start (onderweg aansluiten telt niet voor een deel van de rit)
- enkel indien de rit volledig werd uitgereden, met uitzondering van technisch defect of ongeval, of indien rit in overleg owv weersomstandigheden gezamenlijk werd ingekort.
- enkel voor leden die rijden in clubuitrusting, met uitzondering van nieuwe leden die nog geen kledij hebben bekomen.

Herman Stessens
Fietshandel Van De Water Technofit Elboka NV
Bandencentrale De Soevel Mareco Integrated Logistics