• Helsen Verzekeringskantoor NV
  • Aveve Geudens NV
  • Immopoint Kempen
  • Elboka NV
  • Fietsenhandel Van De Water
  • CafĂ© De Pit

Reglement


1. De minimumleeftijd van de leden bedraagt 12 jaar.

2. Vanaf 1 september 2018 geldt het lidgeld voor het seizoen 2019: Eerste persoon van het gezin betaalt 32€ VWB verzekering + 25€ lidgeld voor de club.  Andere gezinsleden betalen enkel 25€ lidgeld voor de club. Leden die reeds via een andere club verzekerd zijn, hoeven geen VWB verzekering meer te betalen.

3. Vanaf seizoen 2019 rijden we in nieuwe kledij dewelke volledig dient aangekocht te worden door de leden.  Men kan echter 2/3 van het aankoopbedrag terugverdienen gedurende de volgende 5 jaar.  Dit terugverdien bedrag wordt bepaald door het aantal gereden ritten van het seizoen voordien (dus startend vanaf maart 2018) en het aantal verdiende evenementpunten (helpen tijdens Hel van Kastel en MTB).  Het totaal wordt 1x per jaar verwerkt en omgezet in een bedrag dat voor aangekochte kledij wordt terugbetaald tot je 2/3 van de aanschaf hebt bereikt.  Daarom is het duidelijk invullen van het rittenblad belangrijk.  Voor leden van A, B en T-groep verwachten we dat 5 basis stuks aangekocht worden, voor C en D groep 4 basis stuks.
Nieuwe kledij kan besteld worden bij de kledijverantwoordelijke: Ann Dierckx.

4. Al onze uitstappen (ook deze voor en na het seizoen) gebeuren in onze clubkledij, welke ook in de originele toestand dient te blijven.

5. Ongevallen moeten altijd onmiddellijk gemeld worden aan het bestuur. Bij een ongeval met lichamelijk letsel blijft de volledige groep ter plaatse tot de politie de nodige vaststellingen heeft gedaan.

6. Het verkeersreglement moet altijd nageleefd worden.

7. Elk lid ondertekent een verklaring waarbij hij aangeeft het reglement te zullen respecteren en zelf elk persoonlijk risico op zich zal nemen.  Men kan in geen geval de club, het bestuur of de leden aansprakelijk stellen.

8. Het fietsseizoen start begin maart en eindigt eind oktober.

9. De uitstappen vertrekken op het plein tussen Cafe De Pit en de ondergrondse parking en eindigen in Cafe De Pit.

10. Bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het bestuur een rit afgelasten indien zij van mening zijn dat de veiligheid van de deelnemers niet meer gewaarborgd is.

11. Elk lid zorgt voor een fiets die volledig in orde is, en heeft 2 reservebanden bij.

12. Snelheid wordt voor A-groep beperkt tot ± 31 à 34 km/u welke de ritverantwoordelijke bepalen afhankelijk van weersomstandigheden en moeilijkheidsgraad van de rit. De ritverantwoordelijke bewaakt het doel om de groep maximaal samen te houden. Voor T-groep wordt de snelheid beperkt tot ± 28 à 31 km/u en voor B-groep tot ± 26 à 29 km/u.
Voor C-groep geldt een richtsnelheid van 22 km/u en voor D-groep 18 km/u.

13. Voor A-, T- en B-groep is het dragen van een fietshelm verplicht.  Voor C- en D-groep wordt dit sterk aangeraden.

14. Respecteer de natuur, we laten geen afval achter op de rustplaatsen of op de weg.

15. Bij pauzes of in het clublokaal betaalt iedereen zijn eigen drank.

16. Verzekering via VWB is geldig voor leden en hun inwonende gezinsleden.  Bij verandering van gezinssamenstelling zal de clubverantwoordelijke op de hoogte gebracht worden.  Meer info ivm verzekering is terug te vinden op de website van de Vlaamse Wielrijdersbond:  www.VWB.be.

17. Bij vervoer van fietsen of toebehoren kan het bestuur of de club nooit aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging aan fiets en of toebehoren, ook niet bij een eventueel ongeval.

18. Om de goede werking van de Wielertoeristen Kasterlee te kunnen waarborgen dienen deze regels strikt nageleefd te worden.

Diverse: 
Vanaf april tot einde september zijn er op woensdagavond voor de A-groep uitstappen van ±75 km, voor de B groep van ±65 km.  

Het ganse jaar zijn er elke donderdag ritten die vertrekken om 9u voor ongeveer 150 km.  Vanaf december tot einde februari vertrek om 9.30u voor 120 km tegen de snelheid van de B-groep.
Ook in de maanden na en voor het seizoen worden er ritten gereden.  Voor A- en B groep; zaterdag vertrek om 13u, zondag vertrek om 9u.  Voor C- en D groep zondag met vertrek om 9.30u voor ongeveer 30 km.


Registratie van gereden kilometers:
- enkel voor geplande ritten in clubverband volgens kalender of met speciale vermelding
- enkel voor leden die aanwezig zijn bij de start (onderweg aansluiten telt niet voor een deel van de rit)
- enkel indien de rit volledig werd uitgereden, met uitzondering van technisch defect of ongeval, of indien rit in overleg owv weersomstandigheden gezamenlijk werd ingekort.
- enkel voor leden die rijden in clubuitrusting, met uitzondering van nieuwe leden die nog geen kledij hebben bekomen.

Herman Stessens
Technofit Mareco Integrated Logistics